Kategorier
Marslev Mejeri

Marslev Mejeri #1

Artikel fra Fyens.dk, dateret 03. april 2021

Forretningsmand vil omdanne spøgelsesfabrikken til Danmarks største insekthotel: Der er bare lige et enkelt problem

1/3Marslev Mejeri blev grundlag i 1875. Foto: Helle KrygerMikael Bjerre vil omdanne det nedlagte mejeri i Marslev til Danmarks største insekthotel03 apr. 2021 kl. 07:06Peter Ammitzbøll peam@fynskemedier.dkhttps://spkt.io/e/1730780

Marslev: Forretningsmanden Mikael Bjerre vil skabe Danmarks største insekthotel -“i international klasse” – i det faldefærdige mejeri i Marslev –  i folkemunde bedre kendt som spøgelsesfabrikken.

– Det er et forsøg på at lave et samarbejde mellem natur og mennesker og at skabe et område, hvor man prøver at få så gode vilkår for biodiversiteten som muligt, forklarer Mikael Bjerre, der vil “tilpasse” mejeriet og det omkringliggende område, så der bliver de bedste betingelser for fugle insekter, krybdyr og planter.https://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=afa397ae-fff8-4296-8a07-5881752c17af&pi=0c9f69fe-bf0d-4b2e-b067-ce322466298b

Området skal indrettes med begrænset offentlig adgang, måske med en gangbro igennem. Der kan blive plads til en informationstavle, en vandpost og et muldtoilet, men ellers forestiller Mikael Bjerre sig, at biologer skal hjælpe med at indrette området.ANNONCE2/3En del insekter er allerede flyttet ind i Marslev mejeri. Foto: Helle Kryger

– Hvis biologerne gerne vil gøre området så godt som muligt for edderkopper, og anbefaler vi gør et eller andet bestemt, så vil vi prøve at kigge på det, forklarer Mikael Bjerre, der allerede har bestemt, at et par strofer fra Hans Vilhelm Kaalunds digt: “Jeg elsker den brogede verden,” skal pryde området:

– Kamp må der til, skal livet gro, ej kamp blot for daglig brød, men kamp for frihed i liv og tro, thi evig stilstand er død!

Juridisk tomrum

Den største hurdle for planerne om et insekthotel er, at grunden ejes af selskabet C. T. Investment Ltd. Selskabet har på papiret adresse i et engelsk villakvarter tæt ved Liverpool og skylder penge til en række af kreditorer i Danmark.

Mikael Bjerre har forgæves forsøgt at få kontakt til firmaet.

– På en eller anden måde skal den her bygning ud af det juridiske vakuum, den er i. Hvor det i øjeblikket bliver drevet af et firma, der ikke “eksisterer,” og det eneste redskab til det er en tvangsauktion, forklarer Mikael Bjerre, der har forsøgt at kontakte firmaets kreditorer i Danmark for at få dem til at begære tvangsauktion over firmaet.

På en eller anden måde skal den her bygning ud af det juridiske vakuum, den er i.MIKAEL BJERRE

– Jeg har talt med flere kreditorer blandt andet Jysk Realkredit, der har 700.000 kroner til gode. De ønsker ikke at gøre det, da det ville være at kaste gode penge efter dårlige.

Det koster nemlig minimum 30.000 kroner at begære tvangsauktion over et firma.3/3Marslev Mejeri, Kerteminde. Foto: Helle Kryger

– Derfor har jeg henvendt mig til Kerteminde Kommune, for opgaven med at få den her bygning tilbage i almindelige samfundsforhold kunne jo godt ligge hos kommunen, der jo er en del af vores allesammens fællesskab, forklarer Mikael Bjerre, der regner med, at han på en tvangsauktion kan få lov til at købe den faldefærdige ejendom for en krone.ANNONCE

Har spurgt fruen

Kerteminde Kommune har 34.000 kroner til gode hos selskabet i ejendomsskat. Men det er en politisk beslutning, om kommunen skal begære en tvangsauktion, skriver administrationen i et svar til Mikael Bjerre.

Til gengæld har administrationen allerede meddelt, at hvis Mikael Bjerre overtager området, vil kommunen give tilladelse til, at bopælspligten på den private ejendom , der ligger ved siden af fabrikken, bliver ophævet.

Er det ikke et stort ansvar, du påtager dig, hvis du køber den her grund, for så er du ansvarlig for alle ruinerne?

– Jo, og jeg har prøvet at sætte mig ind i risikoen i den forbindelse. Nu er jeg forretningsmand, og efter jeg har kigget på problemstillingen, så tror jeg, den er håndterbar.  Men man skal lige huske at spørge fruen, før man byder, siger Mikael Bjerre, der ikke vil byde på grunden som privatperson, men eventuelt gøre det igennem et ApS.

-Det kan også være, vi skal lave en forening, der så skal tage stilling til, hvad der skal laves på området, fortæller Mikael Bjerre.

til WordPress. Dette er dit første indlæg. Rediger eller slet det, og begynd herefter med at skrive!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *